Προγράμματα και βασικές αρχές
Το video streaming είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε! Δοκιμάζουμε και σας παρουσιάζουμε τα συμπεράσματά μας για τα προγράμματα που χρησιμοποιήσαμε, πραγματοποιώντας όλους τους δυνατούς συνδυασμούς video streaming μεταξύ υπολογιστών ή και δεκτών...
Γράφει ο/η Αγγελής Μιχαλόπουλος
Πριν προχωρήσουμε στην παρουσίαση των προγραμμάτων, αλλά και στους διαφορετικούς συνδυασμούς μεταξύ υπολογιστών και δεκτών για την αναμετάδοση μέσα από δίκτυα UTP ενός καναλιού, ας δούμε μερικές βασικές έννοιες, που θα χρησιμοποιήσουμε παρακάτω.
Streaming: H απευθείας μετάδοση ή αναμετάδοση πολυμέσων. Στην περίπτωσή μας, αναφέρεται στην αναμετάδοση του περιεχομένου του δορυφορικού σήματος που λαμβάνουμε στο δέκτη ή στον υπολογιστή μας, σε άλλους δέκτες ή υπολογιστές.
Server – Client: O υπολογιστής ή δέκτης, που αναμεταδίδει το δορυφορικό σήμα. Ορίζει τον τρόπο μετάδοσης και το περιεχόμενό της, αν δηλαδή πρόκειται για ολόκληρο το δορυφόρο ή επιλεγμένα κανάλια. Ο server είναι ένας σε κάθε διάταξη. Πιθανά, σε σύνθετες εγκαταστάσεις να μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι του ενός server στο ίδιο δίκτυο, π.χ. ένας για κάθε δορυφόρο. Για τις ανάγκες του άρθρου, θα χρησιμοποιήσουμε ένα server σε κάθε περίπτωση. Client είναι ο υπολογιστής ή δέκτης, που λαμβάνει το αναμεταδιδόμενο σήμα. Μπορούν να υπάρχουν πολλοί clients σε ένα δίκτυο.
Bandwidth (Εύρος Ζώνης): Tο μέγεθος της πληροφορίας που μπορεί να περάσει σε δεδομένη χρονική στιγμή από κάποιο υλικό μέσο, π.χ. ένα καλώδιο. Με απλά λόγια, η οποιαδήποτε ψηφιακή συνδεσμολογία έχει κάποια όρια στο πόση πληροφορία μπορεί να μεταφέρει. Έχετε ακούσει στις συνδέσεις ADSL μια ονομαστική τιμή, π.χ. 24Mbps (24Mbit το δευτερόλεπτο), κάτι που σημαίνει ότι η χωρητικότητα της γραμμής ανά δευτερόλεπτο είναι 24 Mbit. Μιας και το έφερε η κουβέντα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρησιμοποιούν σαν μονάδα μέτρησης χωρητικότητας, το Mbyte και όχι το Mbit. Ένας εμπειρικός κανόνας αντιστοιχίας είναι το 1/10.
LAN (Δίκτυο τοπικής πρόσβασης): Ένα ενσύρματο (καλώδια, χιλιάδες μέτρα!) δίκτυο υπολογιστών ή/και δεκτών, πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε. Η χωρητικότητά του, κυμαίνεται ανάμεσα σε 10, 100 ή 1000 Mbit/s. Προσοχή όμως, γιατί χρειάζονται όλες οι συσκευές να είναι π.χ. στα 100 Mbit/s για να έχει αυτήν την ταχύτητα. Διαφορετικά, θα χρησιμοποιηθεί αυτόματα η μικρότερη, ώστε να υπάρχει ομογένεια σε όλο το δίκτυο.
WLAN (Ασύρματο δίκτυο τοπικής πρόσβασης): Πρόκειται για ένα τοπικό δίκτυο, που χρησιμοποιεί ασύρματη, αντί για ενσύρματη σύνδεση. Η σημερινή μέγιστη χωρητικότητα, ανέρχεται στα 54Mbit/s. Τα WLANs είναι πιο ευαίσθητα από τα LANs, μιας και απαιτούν οπτική επαφή μεταξύ server και clients.
Unicast – Multicast: Unicast είναι η απευθείας αναμετάδοση σήματος σε μοναδικό παραλήπτη. Για περισσότερους του ενός παραλήπτες, το ίδιο σήμα στέλνεται τόσες φορές, όσοι και οι παραλήπτες. Το απλούστερο πρωτόκολλο, που έχει όμως κόστος σε Bandwith, όσο αυξάνονται οι clients. Multicast είναι η απευθείας αναμετάδοση σήματος σε πολλαπλούς παραλήπτες. Στα μειονεκτήματά του, ότι δεν υποστηρίζονται λειτουργίες όπως fastforward και rewind...
IP Address (Διεύθυνση Ιντερνετικού Πρωτόκολλου): Η ταυτότητά μας στο internet ή σε κάποιο LAN δίκτυο. Πολύ χρήσιμο στο άρθρο μας, να γνωρίζουμε την IP του server και των clients. Καλό είναι να είναι στατικές. Συνήθως οι διευθύνσεις σε ένα τοπικό δίκτυο είναι της μορφής 192.168.1.* (όπου * ένας αριθμός μεταξύ 1-255). Όπου συναντήσετε την IP 127.0.0.1, αυτή απευθύνεται στον ίδιο υπολογιστή. Χρησιμοποιείται κυρίως για δοκιμές...
Transcoding: Η απευθείας μετατροπή από ένα format αρχείου σε ένα άλλο. Είναι 100% ψηφιακή διεργασία και συνήθως μετατρέπει ένα lossy format (φορμά απωλεστικής συμπίεσης) σε ένα άλλο. Η διαδικασία είναι αποκωδικοποίηση/αποσυμπίεση του αρχικού format σε ένα ασυμπίεστο αρχείο και στη συνέχεια επανακωδικοποίηση στο επιθυμητό format.
Ports: Ο υπολογιστής επικοινωνεί με άλλους υπολογιστές, μέσω της κάρτας δικτύου. Όμως, κάθε μεταδιδόμενο πακέτο έχει διαφορετικό παραλήπτη. Για παράδειγμα, αλλού καταλήγει ένα e-mail και αλλού ένα πρόγραμμα που κατεβάζουμε. Ας το δούμε με ένα παράδειγμα. Σκεφτείτε πως στέλνετε με courier ένα γράμμα σε μια φίλη, που μένει σε μια πολυκατοικία. Για να φτάσει το γράμμα στα χέρια της, χρειάζεται η διεύθυνση της πολυκατοικίας (ή η IP του υπολογιστή μας) και το διαμέρισμα της φίλης μας (ή έστω το όνομά της για το κουδούνι), που αντιστοιχεί στην port του υπολογιστή. Όπου χρειαστεί να ορίσετε μια Port στο server, θυμηθείτε να ορίσετε και στον client να “ακούει” στην ίδια port. Αν δεν σας ζητηθεί να τις ορίσετε, θα χρησιμοποιηθεί η default 1234.
Παρακάτω θα εξετάσουμε 3 κατηγορίες server και άλλες τόσες clients, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή τόσο σε Windows XP όσο και σε Ubuntu Linux, αλλά και τον Dreambox 7020 και με τις 2 ιδιότητες...
Προγράμματα για Windows Streaming Server στο PCΣτην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούμε για server ένα PC με λειτουργικό Windows, που streamάρει κανάλια σε άλλο PC. Για τη λήψη των καναλιών στο PC-server, χρησιμοποιήσαμε μια Skystar 2.
DVB DreamΤο γνωστό και αγαπημένο DVB Viewer. Υποστηρίζει streaming, που ενεργοποιούμε από τις “Επιλογές” - “Προτιμήσεις”. Στο καινούριο παράθυρο επιλέγουμε το “LAN αναμετάδοση”. Φροντίζουμε να είναι επιλεγμένο το “Ενεργό”. Βάζουμε την IP του client. Για περισσότερους clients, επιλέγουμε τη μέγιστη δυνατή τιμή IP, το *.*.*.255. Η συνήθης IP είναι 192.168.1.255. Το PAT Overide αναφέρεται στο αν θα αναμεταδίδουμε το επιλεγμένο κανάλι ή περισσότερα. Στην πράξη, χωρίς να είναι επιλεγμένο, όταν στο PC του client χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα VLC, αυτό κρασάρει αν αλλάξουμε κανάλι, ενώ αν είναι επιλεγμένο, απλά χρειάζεται refresh. Το DVB Dream δεν περιορίζεται από codecs. Ό,τι μπορεί να παίξει, μπορεί και να αναμεταδώσει!
Prog DVBΚατεβάσαμε και εγκαταστήσαμε την τελευταία έκδοση του δημοφιλούς viewer (4.9.0.2). Για τη streaming λειτουργία θα χρησιμοποιήσουμε το ενσωματωμένο Prog Media Server (θυμηθείτε να το επιλέξετε στα modules στην εγκατάσταση του προγράμματος). Δυστυχώς, είναι συμβατό μόνο με ProgDVB client, οπότε αναγκαστικά, client και server θα πρέπει να έχουν στο PC τους περασμένο το ProgDVB. Παραμετροποιούμε το server από το “Services-Prog Media Server (Home)”. Εκεί επιλέγουμε το είδος της μετάδοσης, τις ρυθμίσεις του δικτύου, καθώς και το πόσα και ποια κανάλια θα αναμεταδοθούν. Το μενού περιλαμβάνει και επιλογές εποπτείας του δικτύου με τους clients, καθώς και τις Ports που αντιστοιχούν σε κάθε κανάλι. Για να παρακάμψουμε την έλλειψη συμβατότητας με μη DVB-S προγράμματα και επειδή είναι μάλλον πιθανό να μη διαθέτουμε πολλές DVB-S κάρτες (για δεύτερο ή και τρίτο PC), μπορούμε αφού ρυθμίσουμε πλήρως το ProgDVB στο server, να αντιγράψουμε το φάκελο της εγκατάστασης και στο PC του client. Φροντίζουμε να ενεργοποιήσουμε το “Prog Media Client”στο “Settings-Device List” και μετά, απλά επιλέγουμε τα κανάλια που έχουμε ορίσει να αναμεταδώσουμε, σαν να τα βλέπαμε κατευθείαν από το δορυφόρο!
WinclipΚαι το Winclip έχει ενσωματωμένη δυνατότητα αναμετάδοσης καναλιών. Δέχεται 2 είδη clients. Είτε άλλα Winclip είτε το VLC. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αφού επιλέξετε το κανάλι που θέλετε να αναμεταδώσετε, πατάτε δεξί κλικ και επιλέγετε “Network mode-Server”. Ρυθμίστε το είδος του client και την IP του δικτύου (192.168.1.255) και είναι έτοιμο! Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν client, απλά στο “Network mode” επιλέγουμε “client”και ορίζουμε την IP του server.
DVB ViewΤο συνοδευτικό πρόγραμμα της Skystar 2. Έχει επιλογή για streaming, σχετικά απλή στο στήσιμο. Παρόλα αυτά, δεν καταφέραμε να μας δουλέψει. Στο επίσημο site έχει υποσημείωση πως η συγκεκριμένη διεργασία θα δουλέψει μόνο με τους τελευταίους drivers, κάτι που φυσικά και είχαμε κάνει πριν καν αρχίσει να γράφεται το άρθρο... Έτσι και αλλιώς, δεν σας συνιστούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μιας και του λείπει η μαγική δυνατότητα των plugins...
My TheatreΤο shareware του συγκριτικού, με το σπαστικό όριο χρήσης της μιας ώρας, μέχρι να το αγοράσετε. Παρέχει τη δυνατότητα streaming, μέσω unicast πρωτόκολλου. Απλά ρυθμίζετε στο “Settings-General Settings”, την IP και την port. Οι συνήθεις τιμές, είναι 192.168.1.255 και 1234, αντίστοιχα. Ανοίγετε το VLC στον ίδιο υπολογιστή και δοκιμάζετε... Δεν καταφέραμε να κάνουμε streaming σε scrambled κανάλια και μας χαλάει πολύ η shareware άδεια χρήσης...
My TheatreΤο shareware του συγκριτικού, με το σπαστικό όριο χρήσης της μιας ώρας, μέχρι να το αγοράσετε. Παρέχει τη δυνατότητα streaming, μέσω unicast πρωτόκολλου. Απλά ρυθμίζετε στο “Settings-General Settings”, την IP και την port. Οι συνήθεις τιμές, είναι 192.168.1.255 και 1234, αντίστοιχα. Ανοίγετε το VLC στον ίδιο υπολογιστή και δοκιμάζετε... Δεν καταφέραμε να κάνουμε streaming σε scrambled κανάλια και μας χαλάει πολύ η shareware άδεια χρήσης...
Ritz DVBΔεν μας δούλεψε καλά. Είχε αρκετά κρασαρίσματα, που από τη μία οφείλονται στο παλιό πλέον DVBCore.dll και από την άλλη στα Graphs με τα διάφορα σφάλματά τους. Δεν σας το συνιστούμε, αν και σαν απλό DVB-S Viewer είναι πλήρες.
DiaVloBΣτο site διαβάζουμε πως το πρόγραμμα φτιάχτηκε αποκλειστικά για την TwinHan/VisionPlus-1020 RC. Δεν αποκλείεται να δουλεύει και για άλλες κάρτες, αλλά μόνο σε αυτή έχει δοκιμαστεί επίσημα. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του site για την εγκατάσταση. Αποσυμπιέσαμε τον κορμό του προγράμματος σ’ ένα φάκελο ( c:\DiaVloB). Στη συνέχεια, αποσυμπιέσαμε και το filters.zip που επίσης βρήκαμε στο site, στο \DiaVloB\Filters. Μην ξεχάσετε να εκτελέσετε και το αρχείο register.bat, που βρίσκεται μέσα σε αυτόν το φάκελο. Από εκεί και πέρα, όλα γνωστά. Ανοίγουμε το πρόγραμμα, σαρώνουμε το δορυφόρο και το δοκιμάζουμε! Πάνω - πάνω γράφει Skystar 2, οπότε έχει αυτόματη αναγνώριση των καρτών. Όμως, δεν βρήκαμε κάπου επιλογή να την αλλάξουμε. H streaming λειτουργία του είναι πολύ απλή. Πατάμε το “Settings” και στην καρτέλα “AV Broadcast” βρίσκονται οι ρυθμίσεις. Προτιμήστε το UDP έναντι του RTP. Βλέπουμε πως υποστηρίζει μόνο MPEG-2. Πρόκειται για ένα απλό πρόγραμμα δορυφορικής λήψης. Απευθύνεται σε χρήστες χωρίς απαιτήσεις. Δείχνει ιδανικό για broadcasting και για παλιούς υπολογιστές.
Net Stream VisionΤο εξειδικευμένο! Αποτελείται από δύο ξεχωριστά προγράμματα, ένα server και ένα client. Και τα δύο είναι λιτά και απέριττα. Δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν, χρειάζεται όμως να τρέξετε τα register.bat αρχεία που θα βρείτε, για να καταχωρηθούν τα φίλτρα. Η μόνη επιλογή που χρειάζεται να κάνετε και σχεδόν η μόνη που έχουν, είναι η ρύθμιση της multicast IP και της port. Απλά βάλτε τις ίδιες και όλα ΟΚ! Το καλό είναι ότι κάνει streaming ολόκληρο transponder. Προσοχή όμως! Αφού σκανάρει τον transponder, επιλέξτε στην αριστερή στήλη τι θέλετε να αναμεταδοθεί, ώστε να προστεθεί στη δεξιά στήλη.
Προγράμματα για Linux Streaming Server στο PCΣε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε ένα PC με Linux λειτουργικό και κάρτα Skystar 2, το οποίο θα stremάρει δορυφορικά κανάλια. Ενδεικτικά αναφέρουμε το καλύτερο πρόγραμμα που υπάρχει, το γνωστό Kaffeine, που είναι και DVB-S viewer.
KaffeineΟ DVB Viewer για το Linux έχει και δυνατότητες streaming. Τον εγκαθιστούμε μέσω του package manager της διανομής μας. Σε Ubuntu αρκεί η εντολή “sudo apt-get install kaffeine”. Η παραμετροποίησή του γίνεται κατά τα γνωστά. Διαλέγουμε δορυφόρο, ψάχνουμε για κανάλια κλπ. Αν υπάρξουν προβλήματα, π.χ. εγκατάσταση driver, ανατρέξτε σε παλαιότερο άρθρο μας, που έχει αναλυτική εγκατάσταση της Skystar 2 σε Ubuntu Linux. Τα... μαγικά του Kaffeine έχουν κάποια φασαρία στην εγκατάσταση, αλλά τίποτε τραγικά δύσκολο. Βρήκαμε το plugin, “kaffeine-sc-plugin-0.3.8” και ακολουθήσαμε τις οδηγίες στο INSTALL αρχείο. Πρόκειται για τυπική εγκατάσταση από source code. Το straming είναι παιχνιδάκι! Βλέπουμε το κανάλι που μας αρέσει και πάμε “File-Network Broadcasting-Send Broadcast Stream”. Με βάση τις ρυθμίσεις που του δίνουμε, ψάχνουμε στους clients για να βρούμε το σήμα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να το δούμε από άλλον υπολογιστή, με άλλους players ή DVB-S προγράμματα που υποστηρίζουν λήψη streaming, παρά μόνο με το ίδιο το Kaffeine.
Προγράμματα για PC Streaming ClientΠρόκειται για προγράμματα που χρησιμοποιούμε σε ένα PC Client, μέσω των οποίων μπορούμε να παρακολουθήσουμε δορυφορικά κανάλια, που μας στέλνει ένας Streaming Server (PC ή δέκτης).
VLCΟ καλύτερος client, αλλά και γενικά, το πληρέστερο πρόγραμμα όχι μόνο για streaming, αλλά γενικώς, όσον αφορά πολυμέσα. Με εκδόσεις για όλα τα λειτουργικά συστήματα, ένα απαραίτητο εργαλείο για οποιονδήποτε υπολογιστή. Δεν δουλεύει σαν απευθείας server, αλλά έμμεσα ανακατευθύνει το stream που δέχεται. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Γιατί μας δίνει πολλές επιλογές στο είδος της μετάδοσης, στα format που θα χρησιμοποιήσουμε κλπ. Έστω λοιπόν ότι παρακολουθούμε το δορυφορικό κανάλι που θέλουμε να αναμεταδώσουμε με το DVBDream. Το αναμεταδίδουμε όπως είπαμε και παραπάνω και όταν πάμε να το ανοίξουμε με το VLC, στο “open network stream” επιλέγουμε κάτω αριστερά το “stream/save”. Στις επιλογές του, μπορούμε να παίξουμε! Οι διάφορες δυνατότητες του VLC περιγράφονται στο site www.videolan.org/streaming-features.html.Υπάρχει και ο VLS, που είναι όμως ξεπερασμένος. Τέλος, παίζοντας, ανακαλύψαμε τις προεπιλεγμένες τοποθεσίες που έχει για streaming μέσω internet. Απλά ανοίγουμε το playlist από το “view-playlist” και το “Manage-services-discovery-shoutcast tv”. Γνώμη μας: Υπέροχο! Μάλλον έχουν από καιρό φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο το media player και πλέον παίζουν με τις διάφορες επιμέρους δυνατότητες...
Προγράμματα για Dreambox Streaming ServerΠρόκειται για προγράμματα που χρησιμοποιούμε για να δούμε δορυφορικά κανάλια στο PC, μέσω του Dreambox.
Dreambox StreamΟ επίσημος client της Dream Multimedia. Πολύ απλός στη χρήση του, χρειάζεται μόνο την IP και τα username και password του Dreambox. Κάνει streaming ολόκληρο τον transponder. Αν τα βρείτε σκούρα με τα γερμανικά, ψαχτείτε λίγο στα μενού του προγράμματος. Εκεί θα βρείτε τις επιλογές γλώσσας, που ξεχωρίζουν από τις σημαίες. Επιλέξτε αγγλικά, πατήστε το αριστερό πλήκτρο στο μήνυμα που θα εμφανιστεί και επανεκκινήστε το πρόγραμμα για να δουλέψει η αλλαγή της γλώσσας.
Dream ViewΠολύ καλός client, με πληθώρα δυνατοτήτων. Το βρίσκουμε μέσω των γνωστών φόρουμ. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση, παρά μόνο την κλασική πια παραμετροποίηση. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο DVB-S Viewer, που απλά δέχεται το σήμα μέσω Dreambox. Δεν γίνεται να λείπει από κανένα οικιακό δίκτυο!
Dreambox ManagerΣουίτα συνολικής διαχείρισης του Dreambox, κυρίως στο θέμα streaming στον υπολογιστή και εγγραφών-αρχειοθέτησης ταινιών. Στο αντικείμενό μας, δεν έχει να προσφέρει κάτι. Είναι απλός στη λειτουργία του, σαν τον Dreamstream.
TuxvisionRΟ αρχαιότερος streamer για Dreambox, σε νέες περιπέτειες! Η τελευταία έκδοση βασίζεται στον Dreambox 600, αλλά είναι συμβατή και με όλα τα ονειρόκουτα που φορούν Enigma 1. Το Interface του είναι σχετικά απλό, αν και μπορεί να μπερδέψει λιγουλάκι. Παρόλα αυτά, δεν καταφέραμε να το δουλέψουμε. Αλλά και να μας δούλευε, σίγουρα υπολείπεται του Dream View...
Web X-TVΤο έχετε και δεν το ξέρετε. Ακόμη και αν το ξέρετε, το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε ψάξιμο, ούτε τίποτα, αφού βρίσκεται στοPC σας. Ανοίγετε τον browser σας (Μozilla Firefox ή Internet Explorer) και πληκτρολογείτε την IP του Dreambox. Βάζετε username και password και είστε μέσα! Έχει διάφορα εργαλεία, αλλά τώρα μας ενδιαφέρει το streaming, οπότε πατάτε το Web X-TV πάνω αριστερά και …έτοιμο. Πολύ πρακτικό - και έτσι και αλλιώς, υπάρχει...
Προγράμματα για streaming από PC σε DreamboxΕδώ ψάχνουμε τον τρόπο με τον οποίο θα streamάρουμε κανάλια από το PC στο Dreambox. Πρόκειται για μία πιο δύσκολη διαδικασία, που επιτυγχάνεται μέσω του plugin Stream2DB και του VLC.
Stream2DBΜε το συγκεκριμένο Plugin και τον VLC, μπορούμε να κάνουμε streaming από τον υπολογιστή μας στον Dreambox. Αρχικά ορίζουμε την ΙΡ του υπολογιστή μας στο movieplayer.xml, το οποίο θα βρείτε στο zip που θα κατεβάσετε. Μεταφέρουμε με FTP στον Dreambox τα αρχεία movieplayer.so και movieplayer.cfg στο /var/tuxbox/plugin και το movieplayer.xml στο /var/tuxbox/config (αν δεν υπάρχει, δημιουργούμε το φάκελο). Τέλος, μεταφέρουμε και το αρχείο libcurl.so.2 στο φάκελο /lib του Dreambox (αν δεν υπάρχει ήδη). Δίνουμε τα απαραίτητα δικαιώματα με Chmod 755. Στη δοκιμή, προέκυψε να μας λείπει το libcurl.so.2 (περιέχεται στο zip που θα κατεβάσετε από το site μας), οπότε και το βάλαμε στη θέση του...
Στο VLC τώρα. Στη διαδρομή “Settings-Preferences-Interface-Main Interfaces” τικάρουμε το “Advanced Options”. Τικάρουμε και το “HTTP remote control ”. Στο “Main Interfaces-HTTP” στο “Host Address”, βάζουμε 8080 και αποθηκεύουμε. Κάνουμε restart σε VLC και Dreambox. Θα χρειαστούμε ένα πρόγραμμα να εκπέμπει δορυφορικό σήμα, για να το αναμεταδώσουμε με το VLC προς τον Dreambox. Χρησιμοποιήσαμε το DVBDream. Το βάζουμε σε streaming mode και συνεχίζουμε. Ανοίγουμε το VLC και ακολουθούμε τη διαδρομή “file-open network stream”. Επιλέγουμε την πρώτη επιλογή «UDP» με port, αυτή που εκπέμπει το DVBDream και στη συνέχεια επιλέγουμε κάτω αριστερά το “stream/save”. Στα settings επιλέγουμε το HTTP, ορίζοντας σαν port την 9090. Στη συνέχεια, επιλέγουμε video και audio codec και στο τέλος προσθέτουμε χειροκίνητα στο “Destination Target” το /dboxstream μετά το 9090, ώστε να γίνει της μορφής 9090/dboxstream }}. Πατάμε ΟΚ και πάλι ΟΚ και ο VLC είναι έτοιμος. Στον Dreambox, πατάμε το κίτρινο κουμπί για να μας εμφανιστεί το μενού των Plugins και επιλέγουμε το Stream2DB. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και αν όλα πήγαν καλά, θα δούμε εικόνα! Είναι το πιο μπελαλίδικο κομμάτι του άρθρου, αλλά άξιζε τον κόπο...
Δημοσίευση σχολίου